Divortul. Ce trebuie sa stim despre divort. Cum divortez

Divortul. Ce trebuie sa stim despre divort. Cum divortez https://avocatulraspunde.ro DA CLICK ACUM si divorteaza rapid si ieftin dupa pandemia Covid-19 Coronavirus Divortul Ce despre divort Cum divortez

DIVORTUL
– institutie care era reglementata de Codul Familiei, iar in Noul Cod Civil textele se regasesc in articolele 373 – 403), cu unele imbunatatiri;
– divortul inseamna desfacerea casatoriei;
Motivele de divort (art. 373 Cod civil)

Divortul poate avea loc:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti, ori la cererea unuia dintre soti care e acceptata de celalalt;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila; instanta stabileste culpa unuia dintre soti in destramarea casatoriei sau culpa


comuna a sotilor, chiar daca numai unul dintre ei a facut cerere de divort.
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani; divortul se poatepronunta chiar din culpa exclusiva a sotului reclamant, cu exceptia situatiei in care paratul se declara de acord cu divortul, cand acesta se va pronunta fara a se mentiona culpa sotilor.


d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei, caz in care desfacerea casatoriei se pronunta fara a se face mentiune despre culpa sotilor.

Proceduri de divort:

1. pe cale administrativa poate fi solutionat divortul prin acord, indiferent de durata casatoriei, daca sunt
intrunite urmatoarele conditii:
– sotii isi exprima liber si neviciat consimtamantul, in fata ofiterului de stare civila de la locul casatoriei sau


al ultimei locuinte comune a sotilor,
– nici unul dintre ei nu este pus sub interdictie judecatoreasca
– nu au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati.

Cererea de divort se depune de catre soti impreuna, iar dupa un termen de gandire de 30 de zile de la inregistrarea cererii, sotii se prezinta personal si, daca ambii staruie sa divorteze, ofiterul de stare civila, dupa ce verifica valabilitatea consimtamantului, elibereaza certificatul de divort fara vreo mentiune cu privire la culpa sotilor.


2. prin procedura notariala pot fi solutionate:
– divortul prin acord al sotilor care nu au copii minori,
– divortul sotilor care au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la:


– numele de familie pe care sa il poarte dupa divort,
– exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
– stabilirea locuintei copiilor dupa divort,
– modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii,

Divortul Ce despre divort Cum divortez

10 comentarii la „Divortul. Ce trebuie sa stim despre divort. Cum divortez”

  1. Bună seara! Eu cu soțul vom divorța! Numai ca avem un bun comun o casa luata cu credit ipotecar și o parte cu bani proprii transferați de la familia lui dar fără un act de dovada(moștenire sau donație) El cere divorțul! Pot cere o suma de bani și casa ii rămâne lui? Doar o sulta ii cer! Cum pot proceda corect?

  2. Bună ziua, Am și eu o întrebare pt dvs. Dacă soția mea vre să bage divorț de mine, iar eu nu vreau să fiu de acord cu ea.Se poate desface căsătorie.Menționez faptul că nu a existat nici un caz de violență între noi.

  3. Bună ziua,
    Care este procedura de divorț în cazul meu având în vedere următoarele aspecte:
    M am îmbolnăvit de cancer la san si am efectuat deja chimioterapie, radioterapie , o operatie și soțul meu nu ma susține psihic.
    Dormim separat de mai mulți ani dar am continuat sa convietuim impreuna deoarece avem datorii la banci și 3 copii respectiv 20,13,6 ani
    Suntem asociați al unei firme 50/50%
    Momentan eu sunt in concediu medical dar continui sa ii preiau anumite îndatoriri care sunt ale lui, deoarece el nu răspunde la telefon clienților fiind tot băut mereu și vine dimineața acasă.
    I am cerut sa ma respecte fiind soția lui și ma ignora total
    Ultima data a plecat și nu a mai răspuns la telefon, a venit după ora 2 acasă, iar la ora 2:30 noaptea avea apel de la o domnișoară, eu coborând din ora în ora sa vad dacă nu a ajuns acasa…La ora 3 dormea dus….Iar acesta este doar un exemplu recent
    Iar când l am intrebat a spus ca nu știe ignorând ma total fără nici o explicație.
    Menționez ca nu îmi doresc decât liniște și o mica activitate, cât pot eu sa lucrez având în vedere situația mea de sănătate cât sa am din ce trai și ce pune pe masa la copii.
    Refuz sa accept un asemenea comportament, deoarece nu mai pot și nu mai am tarie fizic și psihic.
    I am spus astăzi aceste aspecte dar m a ignorat total
    Doresc sa știu care este procedura și ce trebuie sa fac ?
    Va mulțumesc!

  4. Bună ziua în data de 30 decembrie am primit cererea de divorț ce trebuie sa fac eu cum procedez eu nu am vrut sa divortam soțul meu și a dorit sa fie el singurul proprietar pe apartament ca el nu miar fi dat 50% și eu nu am vrut sa i dau partea mea și el a înaintat divorț va rog foarte mult sa ma ajutati

  5. Bună ziua!!
    De aproximativ 4 ani de zile viața mea a devenit foarte greu de suportat deoarece soția mea ma acuză de lucruri și fapte neadevărate.
    Toate aceste lucruri miau afectat starea mea de sănătate, nu mai pot să lupt și atunci mam gândit să divorțez.
    Cum trebuie să procedez ?
    Menționez că avem 2 copii (fete) majori 31,20 ani,2 imobile și 2 mașini.
    Mulțumesc!

  6. Bună ziua Vreau sa divorțez de soțul meu, avem un apartament cu credit ipotecar pe numele al amândurora,si o fetita de 3 anișori. Cum trebuie sa procedez și ce pași trebuie sa urmez. Doresc sa plec din tara cu fetita mea eu am stat 19 ani în Spania unde vreau sa ma reîntorc. Va mulțumesc!

Lasă un comentariu