Avocat dreptul familiei Bucuresti

Avocat dreptul familiei Bucuresti VEZI https://avocatulraspunde.ro Contacteaza un avocat specializat pe dreptul familiei ACUM

Avocat dreptul familiei – Dreptul familiei reprezinta un ansamblu de norme juridice care se aplica relatiilor existente intre persoane unite prin relatii de rudenie.

Exemple concrete in sensul acesta sunt relatiile dintre un copil si parintii sai sau relatiile obtinute prin casatorie sau prin parteneriate declarate. De aceste spete si cazuri se ocupa un avocat specializat in dreptul familiei.

Avocat dreptul familiei Bucuresti – Subiecte de interes

Dreptul familiei abordeaza subiecte precum divortul, casatoria, adoptia de copii si alte chestiuni care fac referire la raspunderea parintilor cum ar fi incredintarea minorilor sau dreptul de vizita. Toate aceste reglementari si norme variaza in functie de stat pentru ca sunt legate de cultura, istoria si modul in care fiecare stat a evoluat.

Avocat dreptul familiei – Modul in care UE vede acest drept

Scopul principal al Uniunii Europene este re[rezentat de stabilirea normelor comune in ceea ce priveste dreptul familiei in asa fel incat cetatenii sa nu fie opriti din exercitarea drepturilor deoarece locuiesc in alte state ale UE sau pentru ca au schimbat tara de resedinta in timpul vietii. Toate statele membre sunt de acord in ceea ce priveste abordarea acestor norme.

Avocat dreptul familiei – Divortul

Un avocat in dreptul familiei se ocupa si de cazurile de divort. In majoritatea tarilor divortul se pronunta cu ajutorul unui tribunal si hotararea finala este cea care dizolva casatoria. In momentul in care in familie exista si copii, divortul implica pe langa despartirea celor doi soti, reorganizarea relatiilor celor doi cu copiii.

In plus, divortul antreneaza si partajul bunurilor care au aparut in comun sau plata contributiei lunare cunoscuta sub numele de pensie alimentara, de catre unul dintre soti copiilor.

Avocat dreptul familiei – Raspunderea parinteasca

Raspunderea parinteasca face referire la obligatiile si drepturile partintilor fata de copii si patrimoniul lor. Atunci cand aceste drepturi sunt incalcate, un avocat specializat in dreptul familiei, este necesar pentru a coduce corect un proces. Chiar daca exista diferente intre statele membre ale UE, acest concept include in majoritatea cazurilor dreptul de vizita si custodia.

Avocat in dreptul familiei – Efectele patrimoniale ale casatoriei

In momentul de fata, cetatenii care sunt intr-un parteneriat inregistrat pot sa se confrunte cu o serie de incertitudini in momentul in care trebuie sa imparta sau sa administreze bunurile la divort sau in cazul in care unul dintre ei decedeaza.

Pentru acesti oameni se recomanda apelarea la un avocat specializat in dreptul familiei care sa urmareasca cu atentie toate documentele pentru a impartirea sa aiba loc in conditii echitabile.

Avocat in dreptul familiei – Rapirea unuia dintre copiii de catre unul din parinti

Parintii trebuie sa isi dea impreuna consimtamantul pentru ca copilul sa paraseasca tara. Instanta din statul de resedinta a copilului este competenta pana in momentul in care este solutionat cazul de rapire astfel incat sa se evite rapirea copilului pana cand se obtine o hotarare favorabila. In cazul acesta un avocat in dreptul familiei va sti exact cum sa puna problema pentru un rezultat favorabil.

Alegerea celui mai bun avocat in dreptul familiei, indiferent de onorariul acestuia, este cea mai buna solutie pentru castigarea unui proces.

Dreptul familiei este un domeniu de practică juridică care se concentrează asupra problemelor care implică relații de familie, cum ar fi adopția, divorțul și custodia copilului, printre altele. Avocații care practică dreptul familiei pot reprezenta clienți în procedurile judiciare de familie sau în negocierile conexe și pot elabora documente juridice importante, cum ar fi petițiile instanțelor sau acordurile de proprietate.

Lasă un comentariu