Ce te intreaba la un proces de divort

Ce te intreaba la un proces de divort. Găsim cea mai bună soluție pentru situația voastră. Alege avocat divort . Ieftin și elegant. Timpul redus de rezolvare a disputei, costurile mai mici, confidenţialitate, flexibilitate. Confidențial și Intim. Servicii: Divorț, Partaj, Custodie.

Nu aveti un alt partener si nu incepeti o relatie: Multi oameni se intreaba, daca sunt in proces de divort pot avea un alt partener?

Pot sa ma impac? — Pot sa ma impac? Da. Partile se pot impaca in tot cursul procesului, chiar si in caile de atac (apel, recurs).

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana casatorit, iar pentru cei care vor sa mai spuna o data ”da” -doar ca, de data asta, la alta intrebare: vrei sa divortezi?- raspundem mai jos la cele mai frecvente intrebari despre divortul in instanta: cine, unde, cand, cat dureaza, costuri, ce se intampla cu copiii minori?

Divortul -o tema mereu de actualitate- si-a gasit, odata cu aparitia noului Cod Civil, si alternative mai suple si mai rapide de solutionare: pe cale administrativa sau in fata notarului public. Insa acestea, din motive ce tin, de exemplu, de lipsa acordului sotilor, nu pot fi intotdeauna folosite; astfel divortul in instanta se poate dovedi singura optiune viabila.

Ce va judeca instanta?

Judecatorul va hotari cu privire la desfacerea casatoriei prin acord sau din culpa, numele dupa casatorie, minori – locuinta si programul de vizitare, pensia de intretinere, etc.

Cine poate cere divortul în instanta?

Sotii, cu sau fara copii minori.

Când poate avea loc divortul in instanta?

Oricand nu mai doriti continuarea casatoriei.

La ce Judecătorie?

In ordine, Judecatoria din circumscriptia unde se afla:

  • ultima locuinta a sotilor;
  • locuinta paratului – daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre acestia nu mai locuieste acolo;
  • locuinta reclamantului – cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international;
  • Judecatoria sectorului 5 Bucuresti – daca sotii nu mai au locuinta in Romania si nu au convenit in scris sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din tara.

Cat durează divortul in instanta?

Intre 6 si 12 luni, termen minim orientativ.

Termenul estimat vizeaza Judecatoria Iasi, pe baza experientei Cabinetului de Avocat Geanina DRIAN. Alte Judecatorii pot fi mai mult sau mai putin aglomerate.

Termenul mai este influentat si de tipul divortului – acord, culpa, neintelegerile cu privire la minori, intretinere, etc.

Pot sa renunt?

Da. Daca sunteti reclamant, puteti renunta la cererea dumneavoastra.

Insa daca paratul a formulat reconventionala (adica propria cerere de divort in dosarul dumneavoastra), cererea acestuia va continua sa se judece.

De asemenea, neprezentarea reclamantului in instanta în paralel cu prezenta paratului va duce la respingerea cererii ca nesustinuta (divortul se va respinge).

Pot sa ma impac?

Da. Partile se pot impaca in tot cursul procesului, chiar si in caile de atac (apel, recurs).

Lasă un comentariu