Am fost amendat pentru formularul de localizare

Amenzi pentru necompletarea formularului de localizare

Va putem ajuta





 
Ce ziceau „mai marii”guvernului
„În 24 de ore de la momentul în care ai intrat la frontieră şi ai declarat că nu ai PLF (formularul digital de intrare în țară – n. red.), Direcţia de sănătate publică judeţeană, care primeşte toate informaţiile din frontieră, are acest drept de a sancţiona cu amendă contravenţională de la 2.000 la 3.000 de lei pe cel care nu completează actul”, a declarat marți, Lucian Bode, ministrul de interne, citat de agerpres.ro.
Astfel, DSP va emite automat sancțiunea pentru necompletarea formularului digital, iar aceasta va fi trimisă prin poștă la adresa de domiciliu declarată.
Formularul „nu face altceva decât să simplifice aceste proceduri”, iar odată cu introducerea lui, numărul persoanelor care vin în țară și timpul de așteptare au scăzut, a mai menționat ministrul.
 
Mii de români care s-au întors în ţară recent se plâng că au primit amenzi de două sau trei mii de lei deşi aveau completate formularele de localizare.
 Inspectorii DSP recunosc că oamenii ar putea avea dreptate, dar le cer să deschidă procese dacă vor să-şi recupereze banii. Piloţii au o problemă şi mai mare. Ei sunt sancţionaţi pentru că nu au loc cu număr în avion, ceea ce demonstrează absurdul situaţiei.

Lasă un comentariu