https://avocatulraspunde.ro/ AVOCAT DREPT CIVIL Avocat civil – Dreptul civil este acea ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite între persoane fizice și/sau juridice ce
se află pe poziții de egalitate juridică, chiar când una dintre părți este statul (ca persoană privată și nu ca autoritate publică).
Un avocat specializat în drept civil este un profesionist cu experiență în domeniul legislației care se concentrează pe aspectele legale și litigiile civile. Acesta acționează în calitate de reprezentant și consilier al clienților săi într-o gamă variată de probleme juridice care nu sunt de natură penală.
Domeniul dreptului civil acoperă o serie largă de aspecte legale care se referă la relațiile și drepturile individuale și ale entităților non-criminale. Acestea pot include litigii privind proprietatea, contractele, dreptul familiei, dreptul succesoral, dreptul muncii și multe altele.
Un avocat specializat în drept civil are cunoștințe profunde și o înțelegere detaliată a legislației civile, precum și abilități solide de analiză, negociere și reprezentare în instanță. Rolul său principal este acela de a oferi asistență juridică clienților săi, fie în vederea evitării litigiilor, fie în rezolvarea acestora într-un mod favorabil.
În primul rând, avocatul dreptului civil oferă consiliere juridică clienților săi, explicându-le drepturile și opțiunile legale disponibile în situația respectivă. Aceasta implică analiza contractelor, documentelor și a altor probe relevante pentru a evalua poziția legală a clientului și a identifica posibilele probleme sau riscuri.
În cazul în care apare un conflict sau o dispută, avocatul dreptului civil reprezintă interesele clientului său în fața instanței. Aceasta poate include redactarea și depunerea de acte juridice, precum plângeri, cereri sau apărări, precum și prezentarea argumentelor în instanță. Avocatul utilizează cunoștințele sale juridice și experiența pentru a dezvolta strategii de litigiu solide și pentru a încerca să obțină rezultate favorabile pentru client.
Pe lângă reprezentarea în instanță, avocatul dreptului civil poate fi implicat și în negocieri în numele clientului său, cu scopul de a ajunge la o soluție amiabilă și evita procesul judiciar. Acesta poate participa la medieri sau alte forme de rezolvare alternativă a litigiilor, încercând să obțină un acord acceptabil pentru toate părțile implicate.
Un avocat specializat în drept civil poate juca, de asemenea, un rol important în prevenirea litigiilor. Acesta poate ajuta clienții să evite potențialele probleme legale prin revizuirea și redactarea de contracte sau prin oferirea de consultanță juridică înainte de a lua anumite decizii importante.
Proprietate si posesie:
- actiuni in revendicare
- actiuni posesorii
- actiuni privind constatarea dreptului de proprietate (uzucapiune si accesiune)
- actiuni privind apararea dreptului de proprietate si a posesiei
- expropriere pentru cazuri de utilitate publica
- actiuni in evacuare
- actiuni in granituire
- Legea 10/2001
- Legea 18/1991
Succesiuni:
- deschidere si dezbatere succesiuni
- redactare testamente
- anulare donatii frauduloase
- apararea drepturilor mostenitorilor rezervatari (parinti, copii, nepoti si sotul supravietuitor)
- validarea/anularea testamentelor
- iesirea din indiviziune
Litigii de familie si minori:
- divort
- custodie minori – caracter national si transfrontalier
- partaj bunuri comune
- conflicte de paternitate
- consultanta si asistenta juridica in alegerea sau modificarea regimului matrimonial
- Executarea si intocmirea de contracte personalizate de: vanzare-cumparare, schimb, donatie, inchiriere/locatiune, imprumut, comodat, de renta viagera, depozit, etc.
COMPLETEAZA FORMULARUL ACUM DE PE https://avocatulraspunde.ro/
În România, avocatul este persoana licențiată în știinte juridice care, ulterior, este admisă în profesie, în baza unui examen organizat de baroul în care intenționează să profeseze. După admiterea în profesie, avocatul poartă titlul profesional de avocat stagiar, urmând a fi înscris pe
Tabloul avocaților stagiari. La înscrierea în barou, avocatul depune un jurământ într-un cadru solemn. După efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie să susțină un examen de definitivat organizat de barou, în urma căruia avocatul este înscris pe Tabloul avocaților definitivi.
am succesiune de pe urma mamei, eu vreau s cedez dreptul meu in favoarea surorilor, dar in cazul care vind casa si terenul sa mi dea si mie din bani,, au promis ca nu o vor face, cum fac? multumesc
Daca va intelegi mergeti la notar.Daca nu,mergeti in instanta
Pentru mai multe detalii completati formularul de pe site
Consultații Juridice Live din partea Avocaților Specializați. Solicită Consultanță Online! Cauți un Avocat cu Experiență? Alege un Avocat cu Rating & Review. Programează-te Online! Plata cu Card Bancar. Din fața Laptopului. Fără să te mai deplasezi. Confidențialitate. avocat
Sunt fiul lui Pricop Nicolae care a decedat in anul 2004 si am facut
dezbaterea de mostenire in data de 30 .09.2004 si a ramas fiu adica eu si mama mea.
Mostenitori legali : Pricop Vergil în calitate de fiu îi revine cota legala de 1/1 in baza art.669 Cod Civil
Sunt straini de succesiune prin neacceptare conform art.700 Cod Civil: adica mama
Va rog sa imi spuneti ce inseamna???? Multumesc.
Ma numesc Popa Viorica. M-am pensionat la 1 feb 2021, cum am primit decizia de pensionare am solicitat sistarea plății pensiei și mi-am continuat activitatea prin voința proprie, fără sa anunț școală, pana la 1 iulie când am cerut desfacerea contractului de munca. Deoarece am lucrat în învățământ trebuia sa mi se plateasca concediul de odihna. Se refuza plata acestuia și Consiliul de Administrație vrea sa ma considere la plata cu ora de la 1 feb, cerându- mi sa returnez banii aferenți salariului lunar.
Va rog să-mi spuneți dacă pot face acest lucru. Menționez ca nu am primit pana acum (19.09.2021)nicio plata de la Casa județeană de pensii. Urmează.
Mulțumesc!
Bună ziua!Bunica mea și cu 2 surori au un titlu de proprietate comun (legea 18/1991).Au convenit verbal în împărțirea terenurilor.Acum,noi,moștenitorii vrem să ieșim din indiviziune. Putem păstra așa cum sunt terenurile împărțite ?Chiar dacă bunicul e decedat figurează ca plătitor de impozit pe terenurile împărțite intre ele. Vă mulțumesc!O zi bună!
Bună ziua. Am moştenit terenul dupa decesul parintilor. Am fost la notar pentru succesiunii. Trebuie sa merg la primarie pentru trece really pe role . Am nevoie de un exemplu de cerere . Eu . Subsemnetul doresc……Va mulțumesc
Buna ziua tatăl meu este mort de 20ani și încă nu am făcut succesiunea pentru că fratele meu nu vrea sa vina,mama poate să-mi facă contract de vînzare cumpărare pe jumătatea ei de apartament
Buna seara, bunica mea a decedat, a fost căsătorită și in timpul acesta a procurat un apartament împreuna cu soțul ei care nu este și bunicul nostru, între timp au divorțat dar nu au făcut Partajul,după moartea ei am deschis succesiune și nu știm ce sa facem dacă fostul soț nu vine sa semneze, sau dacă semnează la succesiune,noi când putem intra in drepturile noastre din acest apartament sau cum putem proceda.
Bună seara!Anul acesta a decedat mama mea și sa deschis succesiune după ea din câte am înțeles noi cei patru copii mostenim 25 la suta și tata restul de 75 la suta ideea este ca doresc sa știu dacă tata va putea sa vândă casa indiferent da a unul din copii nu vor?Mulțumesc mult!
Bună seara,
Am făcut o declarație de acceptare a succesiunii și am primit un duplicat.Am dezbătut și moștenirea și am primit certificatul de moștenitor.Nu am făcut încă partajul.
Acum notarul îmi cere acest duplicat și eu nu înțeleg de ce pt.ca are originalul și un duplicat.Tot îmi spune că are nevoie la dosar.
La același notar am făcut și declarația de acceptare și certificatul de moștenitor.
Ce să fac?
Să duc duplicatul certificatului de acceptare, este chiar necesar?
Mulțumesc!
Buna seara .eu si sora mea ne a ramas mostenire dupa moartea tatalui 1200 m2 la care detinem act de vanzare cumparare pe numele tatalui. Cand am mers recent sa platim taxele anuale am aflat ca pe numele tatalui mai exista un alt teren pentru care noi nu detinem actele. Le am cerut la primarie si nu ni le au dat.Doar au zis ca mai exista si un alt teren.Unde putem merge sa facem rost de o dublura a actelor?Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Eu am următoarea situație:
Părinții mei au decedat cum 19 ani. Eu am 9 frati , dar de la decesul părinților numai eu am locuit în casa părintească, eu am plătit impozitul, eu am îngrijit locul , eu am dărâmat casa veche și am construit una noua . Frații mei nu au cerut nimic , prin urmare ei mai au vreun drept?
Mai pot cere ceva fratii mei , mai ales dacă vreau sa imi trec casa pe numele meu ?
La notar trebuie sa am si acordul lor, daca in termen de 1 an de la deces nu au cerut nimic?
Mulțumesc
Buna ziua ,dacă socrii mei au murit (soacra acum 4 ani si socrul acum acum 3 luni ) si singurul lor fiu (care este inviat cu toate drepturile )nu vrea sa facă succesiune ce se poate întâmpla ?
Am locuit 20,22 de ani în concubinaj cu o femeie care a decedat luna asta.Nu am act de căsătorie cu partenera defuncta.Casa era jumate pe defuncta,iar cealaltă jumate pe sora ei din Germania.Eu nu am nici un drept după toți acești ani împreună?