Instanta a ramas in pronuntare. Ce-o insemna?

Avem un proces pe rol, curg hârtii, citații, termene, mergem la instanță de multe ori, pare că nu se mai termină și, într-o zi, aflăm că a fost ultimul termen iar „instanta a ramas in pronuntare”.

Ce înseamnă, deci, „instanta a ramas in pronuntare”?

Înseamnă că judecătorul urmează să se gândească și să ia o hotărâre cu privire la dosarul Dvs.

Să se pronunțe, adică.

De altfel, și DEX-ul cam tot așa explică:

„A se pronunta, mă pronúnț intranz. A-și spune părerea; a se rosti. /<lat. pronuntiare, fr. Prononcer”

pronunțà v. 1. a emite prin graiu, a articula neted: a pronunța vorbe; 2. a rosti: a pronunța un discurs; 3. a declara cu autoritate: a pronunța o sentință; 4. a-și da părerea: nu mă pronunț.

Și când spune judecatorul ce a hotărât, când se pronunță?

După ce se termină ședința (adică toate dosarele din ziua aceea), se duce în birou la el, se gândește, se mai uită un pic prin dosar și ia o hotărâre. Adică se pronunță.

Cât durează pronunțarea?

Dacă instanta a ramas in pronuntare, judecătorul poate lua decizia în aceeași zi sau pronunțarea poate fi amânată, dacă judecătorul nu a avut timp să delibereze.

Cât permite legea să se amâne pronunțarea? 

15 zile.

Cât se amână pronunțările în practică?

În ultima vreme, mult.

Adică mult timp și de mai multe ori.

Sine Die

1-10 din 332 rezultate Tribunalul BUCUREŞTI Citare în dosarul nr. 15290/3/2015*… Reclamant, http://portal/sites/cthub Tribunalul BUCUREŞTI alte cereri pronuntare hot.care sa tina loc de act autentic-declinareJudecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.Judecătoria AIUD Citare în dosarul nr. 1435/175/2013… calitate de Reclamant, http://portal/sites/cthub Judecătoria AIUD uzucapiune pronunţare hot.care ţine loc de act autentic.1234

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Exit mobile version