Cum te poate ajuta un avocat specializat pe dreptul muncii

Cum te poate ajuta un avocat specializat pe dreptul muncii. Cauți Avocat în Dreptul Muncii? Avem +10 Ani Experiență. Garantăm Rată Mare de Succes. Oferim și Consultații Online sau Telefonice. Contactează Acum un Avocat Online. Răspuns Rapid. Prețuri Negociabile. Seriozitate, Competență. Rată Mare

ce drepturi ai cand esti concediat

Avocat specializat pe dreptul muncii – servicii pentru angajati

Sunt dese situatiile in care drepturile angajatilor sunt flagrant incalcate iar acestia nu stiu ce ar putea face. Un avocat specializat pe dreptul muncii, insa, le-ar putea fi de un real ajutor in aceste momente, aparandu-le drepturile si reducand prejudiciile.

Astfel, avocatul poate media si concilia rezolvarea conflictelor dintre angajat si angajator si poate interveni acolo unde se face necesara renegocierea contractelor individuale sau colective de munca. De asemenea, poate sustine angajatul in contestarea deciziilor de concediere in urma abaterilor disciplinare.

Avocatul specializat in dreptul muncii poate solutiona diverse litigii legate de incalcarea drepturilor salariare sau de securitatea si protectia muncii in vederea obligarii angajatorului de a restitui sumele de bani retinute sau datorate angajatului. 

Avocat specializat pe dreptul muncii – servicii pentru angajatori

Angajatorii care au litigii sau pierderi legate de actiuni, fapte sau relatii care tin de dreptul muncii, pot sa apeleze la un avocat specializat in acest domeniu pentru a rezolva situatiile.

Astfel, ei vor beneficia de consultanta si asistenta pentru redactarea si executarea incetarii contractelor individuale sau colective de munca.

Un avocat pe dreptul muncii ii poate ajuta si in redactarea regulamentelor de ordine interna sau de functionare, de ordin de delegare sau de detasare in interes de serviciu si a contractelor de munca.

Pot media si concilia divergentele si litigiile de munca si pot reprezenta juridic angajatorul in cazul sanctiunilor primite de la Garda Financiara sau de la ITM.

Tipuri de litigii de munca in care ai nevoie de un avocat specializat

Un avocat specializat in dreptul muncii trateaza probleme diferite fata de unul specializat in drept penal sau comercial. Cele mai frecvente litigii de munca sunt:

  • Angajatorului nu respecta zilele libere nationale sau contractul de munca;
  • Angajatorul nu plateste salariile prevazute in contractul individual sau colectiv de munca;
  • Angajatorul apeleaza la sanctiuni discriminatorii cum ar fi cele rasiale, legate de sex sau de statutul social;
  • Angajatorul nu asigura conditii de munca sigure;
  • Angajatorul trimite angajatii in concedii neplatite sau concediaza femeile insarcinate;
  • Angajatul a generat litigii si a creat pagube angajatorului;
  • Litigii si nereguli legate de clauzele de confidentialitate, formare profesionala la locul de munca sau de concurenta neloiala.


Toate aceste situatii si multe altele pot fi rezolvate si solutionate cu ajutorul unui avocat specializat pe dreptul muncii. Acesta are ca obiect de activitate acordarea suportului judiciar necesar angajatilor, angajatorilor, patronatelor si sindicatelor de munca.

Pentru a beneficia de suport de specialitate si a reduce prejudiciile rezultate in urma unui conflict legat de nerespectarea drepturilor de munca apeleaza la un avocat specializat cu experienta!

Cum te poate ajuta un avocat specializat pe dreptul muncii

Lasă un comentariu