Cum gasesc si cum ma ajuta un avocat online

Avocatul dupa pandemia coronavirus lucreaza mai mult online si poate fi gasit pe google dupa cautarea „ avocat online”

Cum gasesc si unde un avocat online

https://avocatulraspunde.ro/ este un avocat online care acorda consultanta juridica online si va poate asista sau reprezenta in procese

Cuprins articol

1             Avocatura în România

2             Dobândirea calității de avocat

3             Încetarea calității de avocat

4             Nedemnitatea profesională

5             Incompatibilități și compatibilități

6             Activitățile avocatului

7             Onorariul avocatului și modul de stabilire al acestuia

8             Formele de exercitare a profesiei de avocat

9             Organizarea profesiei de avocat

Avocatura în România

În România, avocatul este persoana licențiată în știinte juridice care, ulterior, este admisă în profesie, în baza unui examen organizat de baroul în care intenționează să profeseze. După admiterea în profesie, avocatul poartă titlul profesional de avocat stagiar, urmând a fi înscris pe Tabloul avocaților stagiari. La înscrierea în barou, avocatul depune un jurământ într-un cadru solemn. După efectuarea stagiului obligatoriu de 2 ani, avocatul stagiar trebuie să susțină un examen de definitivat organizat de barou, în urma căruia avocatul este înscris pe Tabloul avocaților definitivi.

În principal, activitatea avocatului se realizează prin consultații cu caracter juridic și prin asistență sau reprezentare în fața instanțelor judecătorești sau a altor organe de jurisdicție.

În exercitarea profesiei, avocatul este independent și se supune numai legii, statutului profesiei și codului deontologic. El promovează și apără drepturile, libertățile și interesele legitime ale omului.

Deși avocații au o formare juridică generală, complexitatea tot mai mare a aspectelor de drept, generată de evoluția societății, a impus specializarea acestora pe diferite ramuri de drept (drept comercial, drept civil, drept penal, drept fiscal etc) sau pe categorii de activități:

•           avocați de consultanță care acordă consultații cu caracter juridic;

•           avocați pledanți care asistă sau reprezintă persoanele fizice sau juridice în fața instanțelor judecătorești.

Dobândirea calității de avocat

Primirea în profesie se obține numai pe baza unui examen organizat de barou. În România sunt înscriși în barouri cca. 21.000 de avocați.

La începutul exercitării profesiei, avocatul efectuează în mod obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, timp în care are calitatea de avocat stagiar. După efectuarea stagiului, avocatul stagiar va susține examenul de definitivare.

Încetarea calității de avocat

Calitatea de avocat încetează prin renunțarea scrisă la exercițiul profesiei, prin deces, dacă împotriva avocatului s-a luat măsura excluderii din profesie ca sancțiune disciplinară sau dacă avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală și care îl face nedemn de a fi avocat, conform legii.

Nedemnitatea profesională

Este nedemn de a fi avocat cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni intenționate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, cel care a săvârșit abuzuri prin care au fost încălcate drepturi și libertăți fundamentale ale omului, stabilite prin hotărâre judecătorească, cel căruia i s-a aplicat pedeapsa interdicției de a exercita profesia, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească sau disciplinară și falitul fraudulos, chiar reabilitat.

Aveti o problema de natura juridica si aveti nevoie de sfatul unui avocat bun?

Acum puteti obtine o consultanta online video-live sau audio-prin telefon, chiar de acasa, de la birou, de la sediul firmei sau de oriunde v-ati afla.

Solicitati acum serviciile juridice remote de la un avocat online si comunicati eficient prin aplicatiile pe care le aveti la indemna skype, whatsapp, etc.

Daca aveti documente pentru studiu, le puteti incarca direct pe site sau le puteti trimiteti pe e-mail. Noi le analizam si va oferim opinii si solutii legale potrivite.

Servicii juridice online (audio/video prin telefon, skype, whatsapp, zoom, imo etc):

  •  Drept Civil
  •  Dreptul Familiei
  •  Drept Medical
  •  Drept Comercial
  •  Recuperare Creante
  •  Executare Silita
  •  Infiintare / Radiere Firme
  •  Contraventii

Peste 10 ani experienta. Avocati disponibili pentru dumneavoastra. Feedback-uri pozitive de la zeci de clienti.

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Exit mobile version