Divortul este modalitatea legala de desfacere a casatoriei

Divortul este modalitatea legala de desfacere a casatoriei si va poate ajuta un avocat specializat in divort .Divorteaza repede si ieftin!

Atunci cand apar neintelegeri majore, ce nu pot fi armonizate printr-un efort comun al sotilor, unul dintre acestia se va adresa Justitiei in vederea desfacerii casatoriei.

Exista doua situatii ce se pot derula pe parcursul actiunii de divort:
   – sotii pot ajunge la o intelegere in ceea ce priveste divortul
   – partile nu reusesc sa ajunga la o intelegere amiabila

In functie de aceste criterii, divortul poate fi prin acord (amiabil) ori divort din motive temeinice: divort din culpa comuna, divort din culpa exclusiva a unuia dintre soti.
 In toate situatiile este esential ca sotii sa ajunga la intelegere, pentru ca divortul sa se desfasoare intr-o maniera civilizata si sa se poata cadea de comun acord asupra tuturor aspectelor legate de divort.

Unde se efectueaza divortul:

Conform legislatiei in vigoare din Romania, divortul poate fi dispus de catre instantele de judecata. Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati, desfacerea casatoriei poate fi constatata de catre ofiterul de stare civila ori notarul public arondati  locului in care s-a oficiat casatoria sau ultimei locuinte comune a sotilor. Acestia vor elibera un certificat de divort.

Procedura de divort, tipuri de divort:

Conform legislatiei in vigoare, se pot distinge doua modalitati de divort:
   – procedura divortului prin stabilirea culpei comune sau a culpei exclusive a uneia dintre parti
   – procedura simplificata a divortului prin acord, care dureaza aproximativ 2 luni pana la solutionare. In baza Legii 202/2010

Lasă un comentariu